Přeložit náš web

Pá, 27. 9. 2024.

Svátek má Jonáš.

17 C
Olomouc
16.7 C
Prostějov
18.2 C
Přerov
17 C
Šumperk
15 C
Jeseník
Pátek, 27. září 2024.

Svátek má Jonáš.  Dobré ráno.

Navrhněte kandidáty na členy senátu právnické fakulty, volit se bude v listopadu

Nové členy senátu vybere akademická obec právnické fakulty počátkem listopadu. O termínu voleb a o složení volební komise rozhodli současní členové senátu na svém zářijovém zasedání. Nově zvolení senátoři – devět z řad akademiků a šest z řad studentů – budou svou funkci zastávat tři roky. 

Senátní volby se uskuteční od 4. do 8. listopadu elektronicky na platformě volby.upol.cz. „Koncem listopadu končí volební období současného senátu. Termín voleb je podobný jako v minulých letech. Vybírali jsme tak, aby se nekřížily s žádnými důležitými akcemi na fakultě,“ řekl předseda AS PF UP Michal Bartoň. Senátoři zároveň ustavili tříčlennou volební komisi. Na průběh voleb budou dohlížet Zdeněk Červínek, z katedry ústavního práva, a studenti Michal Bedlovič a Vojtěch Kalmár, kteří jsou i současnými senátory. Za předsedu si komise zvolila Zdeňka Červínka.

Navrhování kandidátů na členy senátu upravuje Volební řád AS PF UP. Návrhy je možné podávat do pátku 25. října. Každý člen akademické obce může navrhnout kandidáta (či kandidáty) jak z řad pedagogických pracovníků fakulty, tak z řad studentů zapsaných na fakultě. Součástí návrhu musí být mimo jiné i souhlas kandidáta s kandidaturou. Jedním návrhem je možno navrhnout i více kandidátů, budou-li splněny požadované náležitosti. Využít lze formulář Návrh kandidáta/tů pro volby do AS PF UP, který je ke stažení ZDE.

„Návrhy podávejte e-mailem na adresu zdenek.cervinek@upol.cz a současně podepsané originály vkládejte do mé schránky v přízemí budovy B. Po převzetí originálu vám podání návrhu potvrdím e-mailem, abyste věděli, že je vše v pořádku,“ upřesnil Zdeněk Červínek, předseda volební komise.

Volební komise po uplynutí lhůty k podání návrhů kandidátů sestaví kandidátní listinu akademických pracovníků a kandidátní listinu studentů a zveřejní je.

Patnáct nových senátorů zvolí akademická obec na funkční období 2024-2027.

Volby do AS PF UP

Termín: 4.–8. listopad 2024
Forma: elektronicky
Volební komise:
JUDr. Zdeněk Červínek, Ph.D., katedra ústavního práva (předseda volební komise)
Michal Bedlovič, student magisterského programu Právo a právní věda 7. ročník
Vojtěch Kalmár, student magisterského programu Právo a právní věda 6. ročník

Podávání návrhů: do 25. října, formulář ZDE
Návrh musí obsahovat:
– jméno a příjmení kandidáta,
– v případě studentů studijní obor a ročník studia,
– další údaj, je-li to třeba k určení totožnosti kandidáta (např. v případě shody jmen studentů v jednom ročníku),
– souhlas kandidáta s kandidaturou (podpis kandidáta),
– jméno, příjmení a podpis navrhovatele
Návrhy podávejte e-mailem na adresu zdenek.cervinek@upol.cz a současně podepsané originály vkládejte do schránky dr. Červínka v přízemí budovy B. Po převzetí originálu Vám bude podání návrhu potvrzeno e-mailem.

Read More

Veřejná sbírka pro záchranáře

Nadační fond Kryštůfek vyhlašuje veřejnou sbírku pro zdravotnické záchranáře postižené povodněmi. Read More

Dobrovolníci jsou na Jesenicku stále potřeba. Koordinace zůstává

O nadcházejícím víkendu 28. – 29. září očekáváme, že do obcí zasažených povodněmi zamíří opět dobrovolníci, kteří budou pomáhat s likvidací následků...

Neuteklo vám?

Otevřená radnice 39/2024

Bude možné na autobusové zastávce Pionýrská rozšířit nástupiště a přidat přístřešek? Budou doplněny tramvajové zastávky na ulici Pekařská a 8. května u nákupního centra o lavičky? Dozvíte se v Otevřené radnici. https://youtu.be/g6PnBTfxsCM

Na Univerzitě Palackého Olomouc začal akademický rok

Na olomoucké univerzitě Palackého v pondělí 23. září začal nový akademický rok. Do prvních ročníků letos...

Paměť jako hlavní téma Festivalu současného umění v Prostějově

Malba, grafika, fotografie, sochařství nebo videoart. To vše nabídne Festival současného umění v Prostějově. Čtvrtý ročník,...

Víte, že? 39/2024

Olomouc patřila Mezinárodnímu fest. vojenských hudeb Prvňáčky na ZŠ tř. Spojenců přivítal primátor Opravuje se ulice Václava III....

Šumperk – živá brána Jeseníků – září 2024

Krizový povodňový štáb nepolevuje. Velká voda opadla a na severu kraje řeší napáchané škody. Krizový štáb v...