Přeložit náš web

Čt, 19. 9. 2024.

Svátek má Zita.

12.6 C
Olomouc
12.6 C
Prostějov
12.4 C
Přerov
12.8 C
Šumperk
11.5 C
Jeseník
Čtvrtek, 19. září 2024.

Svátek má Zita.  Dobré ráno.

Den zdraví nabídne zdarma vyšetření zraku i konzultaci správného sezení

Univerzita Palackého pořádá každoročně na začátku akademického roku jako benefit pro všechny své zaměstnané Den zdraví, na kterém je možné si nechat preventivně vyšetřit zrak, pokožku či nohy, absolvovat bezplatnou konzultaci správného sezení u počítače nebo analýzu složení těla.

Letošní Den zdraví pro zaměstnance a zaměstnankyně univerzity proběhne ve středu 11. září od 10:00 do 14:00 na nádvoří Zbrojnice, Biskupském náměstí i v prostorách Knihovny UP a Studentského klubu UP.

„Snažíme se hned na začátku akademického roku nabídnout našim pracujícím další formu zaměstnaneckého benefitu v oblasti zdraví a zdravého životního stylu. Velké díky patří fakultám a součástem univerzity, které se podílí na programu, stejně jako dalším partnerům,“ uvedla Markéta Šupplerová, vedoucí oddělení řízení lidských zdrojů UP, které akci pořádá.

V nabídce zdravotnických vyšetření, na které se lze registrovat, nechybí kontrola zraku zajištěná katedrou optiky Přírodovědecké fakulty UP, vyšetření chodidel a posouzení ortopedických vad nohou, dermatologické vyšetření či analýza složení těla, která odhalí množství tělesného tuku, svalové hmoty nebo vody v těle.

Akademik sport centrum Univerzity Palackého si na letošek připravilo cvičení Hula hoop, které nabízí posílení celého těla zábavnou formou. Volně přístupná bude přednáška k ergonomii na pracovišti, kterou připravila katedra fyzioterapie Fakulty tělesné kultury UP a referát pro BOZP lékařské fakulty, vysvětlující, co je správné a chabé držení těla a proč dochází ke zkracování a oslabování určitých svalových partií. Následovat bude i praktický nácvik. Studio Relax u Pandy, partner univerzity v oblasti benefitů pro zaměstnance a zaměstnankyně UP, zase nabídne vyzkoušení několika relaxačních přístrojů podporujících zdraví a relaxaci včetně vodíkové terapie.

Podrobný rozpis aktivit včetně registrací je k dispozici na webu Dne zdraví pro zaměstnance a zaměstnankyně UP.

Read More

DĚKUJEME

Chtěli bychom vám všem poděkovat.  Read More

Zrychlené vydání občanských průkazů pro občany zasažené povodněmi

Občané mohou získat ve zrychleném řízení občanský průkaz, pokud o něj přišli při povodních. Read More

Neuteklo vám?

Kraj zblízka 38/2024

Odborný léčebný ústav v Pasece na Uničovsku bude mít nový pavilon. Za 200 milionů korun, což je největší investice v jeho historii. Dojde ke zkvalitnění zdravotní péče i významnému...

V Olomouci se Morava vylila v části Chomoutova

V pondělí večer se rozlila řeka Morava v Chomoutově na Olomoucku. V úterý ráno už voda...

Kraj schválil stovky milionů korun na pomoc vytopeným obcím

Stovky milionů korun půjdou na pomoc vytopeným obcím. Krajské zastupitelstvo schválilo mimořádnou pomoc ve výši 250...

Otevřená radnice 38/2024

Obyvatele ulice Keplerova trápí hluk a prašnost z křižovatky ulic Průmyslová a Keplerova. Kvůli Průmyslové ulici...

Kraj zblízka 38/2024

Odborný léčebný ústav v Pasece na Uničovsku bude mít nový pavilon. Za 200 milionů korun, což...