Přeložit náš web

Pá, 18. 10. 2024.

Svátek má Lukáš.

11.3 C
Olomouc
11.3 C
Prostějov
11.4 C
Přerov
8 C
Šumperk
7.8 C
Jeseník
Pátek, 18. října 2024.

Svátek má Lukáš.  Dobré ráno.

Letní kurzy umělé inteligence pro seniory, mládež, rodiny i jednotlivce v UP_LABu

Co všechno se skrývá pod pojmem umělá inteligence? Jaké jsou její společenské přínosy a v čem spočívají největší rizika? Pevnost poznání – Centrum popularizace Přírodovědecké fakulty UP nabízí ve spolupráci s platformou Deepeffects.ai veřejnosti letní kurzy, které praktickou interaktivní formou osvětlí souvislosti dynamicky se rozvíjející oblasti umělé inteligence.

Kurzy jsou připraveny pro všechny věkové skupiny. Zájemcům poodhalí různorodost AI nástrojů a pomohou jim i vyhodnotit jejich originální jazykový profil. Včerejší úvodní kurz byl určen seniorům. Setkání se konají v UP_LABU, laboratoři technologií budoucnosti, která se nachází v prostorách Vědeckotechnického parku UP, mezi Přírodovědeckou a Právnickou fakultou Univerzity Palackého. Za projektem Deepeffects.ai stojí vědecký tandem Dan Faltýnek a Lucie Krystková. Jedná se o první spin-off Filozofické fakulty UP, který se chce prezentovat jako výsledek dobré práce fakulty a univerzity. Cílem projektu je seznamovat širokou veřejnost, studentskou obec, učitele, zaměstnance státní správy, média i vědeckou komunitu o nových technologických dovednostech v oblasti identifikace osob nebo jejich profilování.

Kurz AI pro všechny 12+

Prakticky vedený blok, v němž se seznámíte s různými druhy generativních AI modelů a za odborné asistence lektorek a lektorů si vyberete takový, který vám bude v životě nejlepším pomocníkem. Vyzkoušet si můžete i analýzu vlastních textů, která vám umožní lépe identifikovat váš originální autorský styl, jeho silné i ty slabší stránky. 
Kdy: 25. července a 22. srpna

Kurzy AI pro seniory
Interaktivní diskuze, která si klade za cíl seznámit starší generaci s pojmem umělá inteligence i tím, jaké pozitivní či negativní vlivy může mít na společnost.
Kdy: 19. srpna

Časy workshopů a přihlašovací formuláře naleznete na webu www.pevnostpoznani.cz.

Kurzy mají omezenou kapacitu, proto je nutné si předem rezervovat místo prostřednictvím formuláře.

UP_LAB kromě kurzů AI nabízí možnost vyzkoušet si práci s 3D technologiemi, roboty na bázi micro:bit, virtuální a augmentovanou realitou nebo vakuovou vývěvou. V běžném provozu UP_LABu si také můžete vyzkoušet základní analýzu filmových postav za pomocí AI, během workshopů vedených kolegy z Deepeffects.ai pak máte možnost vyhodnotit svůj vlastní jazykový profil. Letní otevírací dobu UP_LABu najdete zde.

Read More

Přespolní běh ovládli Marcela Hloušková a Felipe Flores

Podzimní Bezručovy sady a atletický stadion opět po roce byly dějištěm Přeboru Univerzity Palackého v přespolním běhu, jehož 46. ročník, jako tradičně,...

Školní kuchyně čeká rekonstrukce za 22 milionů, v ceně jsou nejen stavební úpravy, ale i vybavení

V průběhu příštího roku by měly projít rekonstrukcí za více než 22 milionů korun dva přerovské školní gastro provozy. O záměru zadat...

Neuteklo vám?

Kraj zblízka 42/2024

Na povodněmi poničené Jesenicko přijel nově zvolený ministr pro místní rozvoj Petr Kulhánek. Setkal se starosty obcí a slíbil dotační programy na obnovu území. Obce ale potřebují peníze hned....

Olomoucká Burza práce a vzdělávání přilákala veřejnost i studenty

Výstaviště Flora v Olomouci otevřelo své brány nejen čerstvým absolventům škol a stávajícím studentům, ale i...

Studenti z Olomouckého kraje debatovali o duševním zdraví

V pořadí jedenáctý ročník meziškolních konferencí Rady mladších se letos poprvé uskutečnil také v Olomouci. Studenti...

Otevřená radnice 42/2024

Kdy Olomouc zrekonstruuje zrezlé zábradlí na ulici Velkomoravská v místě čerpací stanice a na ulici Brněnská...

Kraj zblízka 42/2024

Na povodněmi poničené Jesenicko přijel nově zvolený ministr pro místní rozvoj Petr Kulhánek. Setkal se starosty...