Přeložit náš web

Ne, 8. 9. 2024.

Svátek má Mariana.

22.2 C
Olomouc
22.6 C
Prostějov
21.1 C
Přerov
19.4 C
Šumperk
15.9 C
Jeseník
Neděle, 8. září 2024.

Svátek má Mariana.  Dobré ráno.

CATRIN uspořádala školení pro projektové manažery se špičkovými odborníky

Třídenní školení pro projektové manažery ve vědě, na němž v roli školitelů vystoupili odborníci z respektované maďarské společnosti Europa Media, uspořádala v závěru květnu CATRIN UP. Přizvala na ně i kolegyně a kolegy z ostatních součástí Univerzity Palackého. Akci pro zhruba 25 účastníků finančně podpořily dva twinningové projekty řešené v CATRIN – Nano4Tarmed a SAN4Fuel.

„Školení bylo koncipováno tak, aby odpovídalo zejména potřebám takzvaných ,post-award‘ projektových manažerů pracujících ve výzkumu. Účastníci získali řadu informací a absolvovali i praktická cvičení zaměřená na management projektů, a to zejména na finanční management. Společně s lektory jsme se věnovali problematice uznatelných nákladů, vykazování v periodických či závěrečných zprávách i výpočtu uznatelných osobních nákladů. Na své si přišli ale i,pre-award‘ manažeři, kteří získali cenné informace týkající se přípravy grantových návrhů,“ uvedla organizátorka akce Monika Klimparová z CATRIN.

K získávání nových informací i sdílení dosavadních zkušeností CATRIN pozvala i kolegyně a kolegy z oblasti projektového řízení na UP.

„Seminář byl informačně velmi hodnotný, interaktivní a plný praktických informací. Líbilo se mi, že se nejednalo pouze o teoretické, ale o praktické informace od zkušených lektorů, kteří se v dané oblasti pohybují a sami projekty vedou. Velmi přínosný byl finální workshop zaměřený na kalkulaci osobních nákladů, což je jedno z palčivých témat výkaznictví projektů financovaných z rámcových programů Evropské komise,“ uvedla Pavla Tresterová z Projektového servisu UP.

Pozitivně akci hodnotila i její kolegyně z Projektového servisu UP Eva Richterová. „Seminář byl pro mě velkým přínosem, a to především díky úžasné profesionalitě a prezentačním schopnostem obou řečníků, komplexnímu, detailnímu pohledu na problematiku řešení projektů H2020/HE a zejména pohledu z pozice těch, kdo tyto projekty řeší v praxi. Praktické vhledy a závěrečný workshop považuji za velmi cenné. Všechny poskytnuté materiály a šablony budu jistě využívat a vracet se k nim,“ sdělila.

Europa Media se zaměřuje na podporu různých typů organizací, včetně univerzit, výzkumných institucí, neziskových organizací a malých a středních podniků, aby mohly efektivně využívat dostupné evropské fondy a granty. Jejich hostování v CATRIN umožnila podpora evropských projektů, jejichž cílem je vedle vědeckých úkolů také podporovat zvyšování kompetencí projektových manažerů díky výměně znalostí v mezinárodním prostředí.

Read More

Budoucí záchranářka Martina Dvořáková zdolala národní rekord v požárním sportu

Hned několik národních rekordů ozdobilo letošní Mistrovství České republiky v požárním sportu, které se na konci srpna konalo v Olomouci. O jeden z nich...

Jubilanti se setkají v Městském domě, zazpívají jim děti ze Základní školy U Tenisu

Potkat se s vrstevníky a pobavit se při kulturním programu – takové bude i letošní poslední setkání pětasedmdesátníků, které se uskuteční ve...

Neuteklo vám?

Otevřená radnice 36/2024

Je v plánu oprava stezky pro cyklisty na tř. Kosmonautů? Kde je dlažba v několika místech nadzvednutá nad povrch a může dojít k úrazu. Existuje nějaká statistika o bezdomovcích ve...

Babička roku zná svou krajskou finalistku

Rok se s rokem sešel a na Výstavišti Flora Olomouc se opět konalo tradiční krajské kolo...

Prostějovští sportovci se pochlubili svými úspěchy na radnici

Mladí sportovci se přišli se svými úspěchy pochlubit na prostějovskou radnici. Ti se v Jihočeském kraji...

Téma týdne 36/2024

Letní měsíce jsou každoročně vyhrazeny pro rekonstrukce silnic. Je tomu tak i v Olomouci. Kromě pozitivních...

Otevřená radnice 36/2024

Je v plánu oprava stezky pro cyklisty na tř. Kosmonautů? Kde je dlažba v několika místech...